Denna webbplats använder cookies. Varför? Klicka här för mer information.

FÅ PERSONLIGT PRISFÖRSLAG

Få ett personligt anpassat priserbjudande från din lokala Caldera Spas-expert!

caldera_spas_hot_tub_couple

FÅ DIN BROSCHYR GRATIS

Du är ett steg närmare en rogivande jetstrålemassage!

caldera_spas_brochure_preview

Orden ”massagebad” och ”spabad” används ofta synonymt. När det är dags för dig att köpa ett massagebad ska du tänka på hur du få mesta möjliga för pengarna inom kategorin flyttbara massagebad eller spabad. ”Flyttbar” innebär en självständig, fristående enhet som kan flyttas (om man vill eller behöver) från ett ställe till ett annat.

Här är några viktiga faktorer som hjälper till att vägleda dig vid ditt köp av massagebad …

massagebad_ultramassage_loungesits

VILKET PASSAR DIG BÄST?

Storlek:& Hur stort massagebadet ska vara beror normalt sett på hur mycket plats det finns för badet på det ställe där du vill ha det, och på hur många du vill ska rymmas i det.

Bekvämlighet:& En väldigt viktig aspekt är hur bekväma massagebadets sitsar är. För att vara säker på att badet lever upp till dina bekvämlighetsönskemål bör du provsitta i massagebadet innan du köper det. Vi rekommenderar även att du ”våttestar” massagebadet. Det ger dig den bästa uppfattningen av hur bekvämt det kommer att vara för dig och andra som ska bada i det. Du kan planera en våttestning med din lokala Caldera-handlare för att förstå (och känna) vad vi menar.
Bekvämlighetsfaktorer omfattar sådant som sitsarnas djup och variation, fotbrunnens storlek, loungens passform, åtkomst till massagebadets reglage, hur enkelt det är att gå i och ur badet samt nackstödskuddar.

hot_tub_circuit_therapy

MASSAGEBADSBEHANDLING

Hydroterapi: Det här området är väldigt subjektivt. Vissa vill få uppleva en kraftfull hydromassage medan andra främst planerar att bara få sjunka ner i det varma massagebadvattnet. Om du vill få den bästa möjliga hydromassageupplevelsen ska du fundera noga på de olika typerna av jetstrålar och jetstrålarnas placering. Låt dig inte luras av endast antalet jetstrålar. Variationen av jestrålar och hur de är placerade i massagebadets sitsar och lounger spelar större roll. Ett massagebad som verkligen maximerar hydroterapiupplevelsen är inriktat på kroppens större muskelgrupper. Det är också viktigt att tänka på hur justerabart jetstråleflödet är, vad det finns för funktioner för att anpassa massagen genom att reglera vattenstrålarnas luft- eller vattenmängd.

Luftjetstrålar: Många massagebad har luftjetstrålar som skapar luftbubblor från ventiler runt om i badet som ger en mycket lätt massage för kroppens mjukdelar. Även om detta inte är en nödvändig funktion tycker många om det.

tillverkarlogotyp

TILLVERKARE

Pålitlighet: Att köpa ett massagebad som man kommer att ha länge är ett stort beslut för de flesta potentiella massagebadsägare. Leta efter ett massagebad som är välbyggt, tillverkat med högkvalitativa material och komponenter och som backas upp av en väl ansedd handlare och massagebadstillverkare. Hur länge någon varit branschen och deras rykte kan säga en hel del. Läs omdömen online. Slutligen, be om en kopia av garantin och bedöm om handlaren och massagebadstillverkaren är villiga och beredda att leva upp till den.

Säkerhet: Kontrollera att massagebadet du funderar på finns listat av ett erkänt oberoende testningsorgan som UL (Underwriters Laboratories) eller ETL (Electrical Testing Laboratories). Se också till att anlita en kvalificerad tekniker för att ansluta massagebadet till elnätet. Andra saker att tänka på: ett låsbart massagebadslock, att alltid använda sunt förnuft när du använder massagebadet och att följa säkerhetsföreskrifterna i bruksanvisningen.

massagebad_lyckligt_par

KOSTNADER FÖR MASSAGEBADSUNDERHÅLL

Hur enkelt underhållet är: Troligtvis vill du ha ett massagebad som inte tar massor av din tid för att hålla vattnet rent och klart, och som kommer att fortsätta vara snyggt när åren går.

Överväg en generator av koronaurladdningsozon (CD-ozon) för att bibehålla en god vattenkvalitet. Den här typen av ozongenerator gör att det behövs mindre desinfektionsmedel och bidrar till att hålla vattnet rent och klart. CD-systemen håller längre än alternativa ozonsystem. Du behöver även tänka på vilken typ av filtersystem badet har och filtersystemets area. Generellt sett har ”premium”-massagebad små cirkulationspumpar som kontinuerligt filtrerar vattnet och ger det flöde som krävs för att värmaren hela tiden ska kunna hålla den inställda temperaturen.

När det gäller att hitta ett bad vars utvändiga utseende kommer att stå sig ska du leta efter ett massagebad med en ”fejkad” träexteriör. Dessa kräver mycket mindre tid och ansträngning för underhåll än äkta trä. Du bör också kontrollera kabinettets garanti för att se till att du är skyddad om det går sönder med tiden.

Energieffektivitet: Driftkostnaden för ditt massagebad beror främst på hur bra det är på att hålla värmen. Se till att massagebadet har en effektiv isolering av karet och rören. Ett fullständigt skumisolerat kar, i kombination med ett skräddarsytt massagebadslock som skapar en isolerad barriär runt massagebadets överkant, är avgörande för att hålla värmen inne och kylan ute. Läs mer om hur man underhåller ett Caldera-massagebad.