Denna webbplats använder cookies. Varför? Klicka här för mer information.

FÅ PERSONLIGT PRISFÖRSLAG

Få ett personligt anpassat priserbjudande från din lokala Caldera Spas-expert!

caldera_spas_hot_tub_couple

FÅ DIN BROSCHYR GRATIS

Du är ett steg närmare en rogivande jetstrålemassage!

caldera_spas_brochure_preview

De helande, läkande effekterna av varmt vatten

Massage och bad i varmt vatten har läkande egenskaper som hyllats och använts i hundratals år. Nu för tiden används nedsänkning i vatten och massage av många sjukhus och fysioterapeuter för att ge lindring och mildra en mängd krämpor. Tack vare vårt fokus på att förbättra egenvårdsmöjligheterna hos massagebad genom omsorgsfull design och utformning kan Caldera-massagebadet åstadkomma mer än någonsin.

deeperrelaxedsleep_440x330

Djupare, mer avslappnad sömn

Den djupa avslappningen som du uppnår genom en stund i massagebadet bidrar till att spänningar släpper och är ett första steg på vägen mot en rofylld sömn. När du befinner dig i ett varmt massagebad höjs din kroppstemperatur och blodcirkulationen ökar. När du lämnar massagebadet går din temperatur långsamt ned, vilket kroppen tolkar som att det är dags att sova.

Naturlig smärtlindring vid artrit

Enligt den amerikanska stiftelsen Arthritis Foundation kan en stund i massagebadet hjälpa till att lindra smärta och stelhet vid artrit. Varmt vatten höjer kroppstemperaturen och ökar blodcirkulationen samtidigt som vattnets flytkraft minska påfrestningen på leder och muskler och underlättar rörelse. När jetstrålar används masseras muskler, ligament och senor av det varma vattnet och serotoninutsöndringen stimuleras – kroppens egen mekanism för smärtlindring.

Arthritis Foundation uppger i en skrift angående massagebad, bassänger och artrit att ”Regelbundna bad i ditt massagebad håller lederna i rörelse. Din styrka och rörlighet återställs och bevaras, och dina leder skyddas även från ytterligare skador.”

pain-relief-arthritis
MuscleRecovery_440x330

Muskelåterhämtning och snabbare läkning

Varmt vatten anses av läkare kunna öka blodcirkulationen och påskynda läkning. En stund i ett varmt massagebad, i synnerhet om det har jetstrålar, hjälpar till att öka cirkulationen så att blodet kan förse cellerna och vävnaden med näring och hjälpa dem att nybildas. Enligt boken Comprehensive Aquatic Therapy av dr Bruce Becker och dr Andrew Cole kan ”nedsänkning i varmt vatten leda till en snabbare och mer varaktig återhämtning. Genom att det är en miljö som har lägre risk att orsaka smärta, och som till och med är njutbar, är bad i varmt vatten en unik möjlighet till läkning.”

Generell stresslindring

Människor har i århundranden badat i varmt vatten för att koppla av. Nu för tiden berättar massagebadägare gärna om hur rogivande det känns att sätta sig i massagebadet och hur stärkande det är. Studier visar också på de rogivande effekterna. Exempelvis sjunker blodtrycket efter en stund i massagebadet.

För de flesta framstår det som helt logiskt att ett massagebad hjälper dig att koppla av. Men det är inte alla som har upplevt det själva. Du får helt enkelt en fantastisk känsla av lugn och lättnad efter en stund med rogivande massage i ett massagebad.

Så i stället för att komma med ännu mer faktauppgifter om hur det är att bada i ett massagebad, skulle vi vilja bjuda in dig till att uppleva det själv.

Ring till din Caldera-handlare och gör upp om en tid för testning av ett av våra massagebad, då du kan ta ett bad och själv testa de kraftfulla jetstrålarna och bekväma sitsarna. Så enkelt är det … ring en handlare, bestämt en tid och koppla av i ett av våra massagebad. Ingen press. Raka motsatsen faktiskt. På så sätt kan du själv känna hur ett massagebad kan förändra ditt liv och hjälpa dig att känna dig mer avslappnad och pånyttfödd.

overall-stress-relief